Over mama calma

Hallo welkom! ik ben Helene 


Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Ik leer je graag hoe je met meer vertrouwen van je zwangerschap geniet en je je goed kan voorbereiden op de geboorte  van je kindje. 
Als moeder van twee kinderen heb ik zelf meegemaakt hoe belangrijk het is om te vertrouwen op je eigen lichaam als je kindje geboren wordt. Tijdens de bevalling is het fijn om te weten dat je wordt ondersteund en dat je dit samen met je partner doet. Dit kan alleen als jij en jouw partner samen een team zijn, waarbij vertrouwen in jezelf en veiligheid voorop staan en je begrijpt wat er tijdens de bevalling in je lichaam en met je baby gebeurt. 

Over mama calma - Helene Kissels - HypnoBirthing Zwangerschapsdocent

Bevallen hoef je niet te leren, je lichaam kan dat al zelf ... als jij je maar ontspant en overgeeft aan het proces

Zwangerschapsyoga docent met specialisatie HypnoBirthing 

Al jarenlang ben ik actief als yoga- en zwangerschapsyoga docent in Haarlem en ik vind het heerlijk om te werken met jonge ouders. Naast de fysieke oefeningen die je lichaam soepel en sterk houden weet ik je te begeleiden naar een ontspannen manier van ademhalen.
 
En toen kwam de omslag: tijdens de partnerlessen van zwangerschapsyoga ontstond bij mij het verlangen om de partner meer bij de bevalling te betrekken. Heel vaak zag ik dat de bijna-papa's aan het eind van de partnerles vol vertrouwen naar huis gingen. Want elke zwangere vrouw weet: jouw partner is voor jou een belangrijke steun en toeverlaat; hij levert een hele waardevolle bijdrage aan de geboorte van jullie kind! Met die wetenschap ben ik me naast de zwangerschaps yoga lessen gaan toeleggen op verdiepende bevalcursussen mét partner. 
Door je samen voor te bereiden en alle technieken te leren, worden jullie een nog hechter team en dat werkt tijdens de bevalling alleen maar in jullie voordeel. Met mijn jarenlange ervaring help ik jullie voor te bereiden op een ontspannen, natuurlijke en kalme geboorte van jullie kindje.

En ook als je geen partner hebt en besluit alleen je baby op de wereld te zetten is het zeker de moeite waard om de cursus te volgen. In jouw eigen tempo en met alle aandacht voor jouw vragen begeleid ik je graag goed voor op de bevalling. 

  • naast Mama Calma heb ik ook een eigen yogastudio in Haarlem waar ik o.a zwangerschapsyoga geef > www.yogastudiokleverpark.nl;
  • ik heb ruim 10 jaar ervaring met zwangeren én hun partner;
  • mijn specialisatie is de ademhaling en ontspanning, ik begeleid je daar graag bij;
  • jonge mama’s begeleiden en vertrouwen geven vind ik het leukste wat er is
  • mensen vinden dat ik een fijne stem heb;
  • ik ben nieuwsgierig en volg de nieuwste ontwikkelingen in geboorteland en hou  mijn kennis rondom zwangerschap en geboorte op peil door bijscholingen en trainingen te volgen.


 

Wil je in contact komen met mamacalma of heb je nog vragen of twijfels? We nemen graag de tijd om jullie vragen te beantwoorden.  

Blog

Mooie, persoonlijke ervaringen uit mijn praktijk

Gehoord worden  

Elke keer als een zwangere vrouw mij belt of als er een verzoek binnenkomt per mail voor een intake gesprek, maakt mijn hart een klein sprongetje: yes! Dit is een mooie kans om één op één te praten over waar ik zo enthousiast over ben. Het is fijn om alle tijd te nemen en aandachtige te luisteren naar de vragen die er leven. Soms hoor ik twijfel of de cursus wel bij ze past en aansluit bij wat zij nodig hebben. Natuurlijk zijn dat hele logische dingen die je je afvraagt voordat je een keuze maakt. Er is ook zoveel te kiezen, zoveel verschillende cursussen om je goed voor te bereiden op de geboorte van je kindje. En hoe fijn is het dan als tijdens het gesprek, waar ik volledig kan ingaan op alle specifieke vragen, er gaandeweg meer enthousiasme te horen is aan de andere kant van de lijn! Als je merkt dat de twijfels minder worden en kwartjes vallen. Heel recent had ik ook een mooi gesprek met een Francaise, moeder van 2 kinderen en een derde opkomst. In haar beste Engels vroeg ze mij honderd uit of de cursus nog wel zin had bij een derde bevalling. Ze twijfelde of ze er wel genoeg uit zou halen, maar was ook wat onzeker geworden na een redelijk traumatische bevalling van haar tweede kind. In feite hoefde ik niet meer te doen dan haar alle tijd en ruimte te geven die ze nodig had om haar verhaal te doen, haar serieus te nemen. Vanzelf werd ze rustiger en hoorde ik vaker een bevestigende  ‘ja’ in plaats van ‘maar’ . Al haar vragen over de adem oefeningen, hypnose en de rol van haar partner konden we bespreken. Hoe mooi dat ze aan het eind van het gesprek zei: ‘ik heb er zin in! Waar kan ik aanmelden?’. Zo zie je maar waar een vrijblijvende kennismaking allemaal toe kan leiden ;-)