Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing is een techniek die gericht is op een natuurlijke geboorte.  Ontwikkeld door Marie Mongan. De techniek is al 35 jaar geleden ontwikkeld door haar in Amerika en wordt in ruim 45 landen gegeven. Zij bundelde haar professionele kennis over hypnose en geboorte met belangrijke wetenschappelijke inzichten over de geboorte van o.a de gynaecoloog Grantly Dick Read.   

Het cursus programma helpt jou en je partner om zo goed mogelijk een beeld te vormen van de geboorte. Daarna leer je samen de technieken die zijn gebaseerd op 6 belangrijke pijlers:
Kennis (van het fysieke geboorte proces, geboorteplan, verloskunde in Nederland)
Ademhaling
Ontspanning
Visualisatie
Affirmatie
Zelfhypnose
.

Met de kennis van het fysieke geboorte proces ontdek je hoe jouw lichaam werkt tijdens de bevalling en begrijp je beter waarom hormonen zo bepalend zijn voor het verloop van de bevalling én hoeveel invloed je daar zelf op kan hebben!
Ontspanning is de sleutel tot een soepele geboorte. Je leert hoe je jezelf diep kan ontspannen wat weer een positief effect heeft op het geboorte proces.

De verschillende ademhalingstechnieken die je leert maken je bewust van hoe je door de adem je hartslag beïnvloed en de spieren laat ontspannen. Je leert drie verschillende adem technieken die jou en je baby in de verschillende fasen van de geboorte geweldig zullen helpen.

We gebruiken visualisaties om het vertrouwen in je eigen lichaam te versterken en het beeld van een positieve baring te beïnvloeden. Hiervoor gebruiken we geleide visualisaties en hypnose.

Het effect van affirmaties (de kracht van positieve gedachten) is dat we die persoonlijk maken en herhalen, waardoor we die gaan geloven en ons hiernaar gedragen.

'Hypno' in Hypnobirthing staat voor 'zelfhypnose'. Dit houdt niets anders in dan dat je jezelf leert in een diepe staat van ontspanning te brengen waarbij je altijd zelf de regie houdt over hoe diep en hoe lang je daarin gaat. Tijdens de cursus maken jij en je partner er op een laagdrempelige manier kennis mee.    

Samen vormen deze krachtige 'tools' een succesvol pakket in de aanloop naar jouw bevalling. Door de cursus krijgen jij en je partner meer vertrouwen, leer je meer zelf een bijdrage te leveren aan het verloop van het geboorteproces en kijk je met een positieve mindset uit naar de geboortedag!  En ook als je weet dat jouw kindje via een keizersnede wordt geboren is deze cursus de investering helemaal waard.

HypnoBirthing cursussen

Avond Cursus

  • 4 live lessen van 120 minuten 
  • Maximaal 4 koppels
  • Op cursuslocatie in Haarlem


€ 320,-

Weekend Cursus

  • 2 live lessen van 3 uur 
  • Maximaal 3 koppels
  • Op cursuslocatie in Haarlem


€ 265,-

Privé cursus

  • 3 of 4 lessen
  • Privé, één koppel
  • Op locatie in Haarlem of thuis (also in English)

 
€ 450,-

NB: Iedere cursus is qua inhoud hetzelfde. De cursus wordt live gegeven op de les locatie in Haarlem. Mocht je alleen de cursus willen volgen kan dat natuurlijk ook. Bij de privélessen wordt de cursus volledig afgestemd op de persoonlijke behoeften en als je dat wil kom ik bij je thuis. Ook voor Engels talige koppels: the course is also in English. Neem contact met mij op en dan overleggen we wat mogelijk is.

Je krijgt een factuur van de cursus die je kan indienen bij je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de lessen.  
 


    Opfris cursus

Heb je al een HypnoBirthing cursus gevolgd en wil je de technieken nog eens herhalen voor een volgende geboorte? Dan is dit iets voor jullie:
> In een telefonische intake kijken we naar wat jullie wensen en behoeften zijn, daar neem ik alle tijd voor.
> Twee lessen van 2 uur of een les van 3,5 uur (met pauze)
> Bij jullie thuis of op de les locatie
                         E 235 per stel (incl. lesmateriaal)

Neem gerust per mail of telefonisch contact met mij op en we plannen een datum voor de intake!

certificering

De HypnoBirthing zwangerschapscursus wordt door een ervaren docent gegeven die de officiële HypnoBirthing practitioner opleiding vanuit de VS heeft gevolgd. 
 
This practitioner is affiliated with the HypnoBirthing Institute and is currently certified and autorized to teach the complete HypnoBirthing program.