- Met hoeveel weken kan ik de cursus het beste volgen?
Tussen de 25 en 30 weken is een goed moment om te beginnen.

- Ik ben al 34 weken en zou toch heel graag met HypnoBirthing willen bevallen, kan dat?
 Neem dan zsm contact met ons op, je zou bv een priv├ęcursus kunnen doen

- Moet mijn partner mee en hoe wordt hij betrokken?
We zien het liefst je partner meekomen omdat hij of zij volgens de HypnoBirthing methode een belangrijke rol speelt tijdens de geboorte. Je partner begrijpt door de cursus beter in welke fase van de bevalling jij zit en en leert jou om makkelijk in een diepe ontspanning te komen. Je partner leert ook speciale massage technieken waardoor er makkelijk endorfines vrij komen in jouw lichaam. Partners leren met kennis en vertrouwen zorgverleners te woord te staan: wat kan je vragen en wanneer moet je het aan hen overlaten? Het is vooral een praktische cursus waarin jullie meer inzicht krijgen in het geboorte proces en er daardoor echt samen voor gaan. Uit ervaring weten we dat partners die er eerst tegenop zagen het vaak erg prettig vinden omdat ze ├ęcht deelnemen aan het geboorteproces.
Een partner die net zo goed is voorbereid op de bevalling als de moeder is de meest waardevolle toevoeging tijdens de bevalling!

-Hoe werkt de hypnose precies?
De oefeningen die je leert zijn gebaseerd op zelfhypnose. Je blijft er zelf helemaal bij en leert jezelf naar een diepe ontspanning te brengen. Al ben je heel ontspannen je blijft volledig bewust en kan altijd ervoor kiezen om terug te gaan naar de alerte staat. Wanneer je heerlijk diep kunt ontspannen is jouw lichaam veel beter in staat om het geboorteproces kalm en soepel te laten verlopen. De ontspanning zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf blijft , niet wordt afgeleid door andere mensen en je zo volledig concentreert op het geboorteproces en de baby.

-Ik krijg om medische redenen een bevalling  onder gynaecologische zorg. Is HypnoBirthing dan nog steeds nuttig voor mij?
Absoluut. De dingen die je leert bij HypnoBirthing zullen je ook in een medische omgeving helpen makkelijker en dieper te ontspannen. En dat is goed voor jou en je baby. Je zult merken dat je beter in staat bent om kalm te blijven en in controle. Moeders die een geplande keizersnee hadden vertellen dat ze voor, tijdens en na de geboorte helemaal ontspannen waren.

- Is het waar dat ik met HypnoBirthing een pijnloze bevalling krijg?
HypnoBirthing belooft geen pijnloze bevalling  maar veel moeders zeggen achteraf dat de de bevalling relatief pijnloos was of dat ze het makkelijk aankonden. Wanneer de oorzaak van de pijn (namelijk angst) wordt weggehaald ontspannen de geboorte spieren zich. Een ontspannen moeder maakt veel endorfine en oxytocine aan, waardoor er minder verkramping ontstaat. Ze werken mee met hun lichaam in plaats van te vechten tegen de pijn, hierdoor verandert de beleving.  Heb je nog vragen over de cursus neem dan gerust contact op!